Βαρέα Μέταλλα στα Τρόφιμα
Τι είναι τα βαρέα μέταλλα και ποια είναι;
Εκτός από τα χρήσιμα στον οργανισμό μας μέταλλα και ιχνοστοιχεία, υπάρχουν και κάποια βαρέα μέταλλα που είναι δυνητικά τοξικά και έχουν νομοθετημένα επιτρεπτά όρια στα τρόφιμα.
Αυτά είναι:
- Μόλυβδος (Pb)
- Κάδμιο (Cd)
- Υδράργυρος (Hg)
- Αρσενικό (As)
- Κασσίτερος (Sn)
Μπορείτε να κανονίσετε την ανάλυση των προϊόντων σας για βαρέα μέταλλα, επικοινωνώντας μαζί μας.
Τα επιτρεπτά τους όρια καθορίζονται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 1881/2006/ΕΚ “για τον καθορισμό μέγιστων επιτρεπτών επιπέδων για ορισμένες ουσίες οι οποίες επιμολύνουν τα τρόφιμα”.
Κανονισμός 333/2007/ΕΚ “για τον καθορισμό μεθόδων δειγματοληψίας και ανάλυσης για τον επίσημο έλεγχο των επιπέδων μολύβδου, καδμίου, υδραργύρου, ανόργανου κασσιτέρου, 3-μονοχλωροπροπανοδιόλης και βενζο[a]πυρενίου στα τρόφιμα”.